3 yemek kaşığı zeytinyağı (30 g)
1 su bardağı kinoa (2 su bardağı su ile 1 saat önceden ıslatılmış ve 200 gr)
1 adet küp küp doğranmış kuru soğan
1 adet ince ince doğranmış kırmızıbiber
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı su (300 ml)
4 adet orta boy kabak
5-6 dal ince ince doğranmış taze fesleğen yaprağı
1 su bardağı rendelenmiş mozerella peyniri
Üzeri için:
1 çay bardağı parmesan peyniri
Önceden ıslatılmış kinoaları yıkayıp kenara alın. Tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve küp küp doğranmış soğanları içine ekleyerek kavurun.
Daha sonra ince ince doğranmış kırmızıbiberleri de içine ilave ederek kavurmaya devam edin. Karışımın içine kinoa, 2 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve ölçülü suyu ekleyerek suyunu tamamen çekene kadar pişmeye bırakın.
Suyunu tamamen çeken kinoaların altını kapatıp 15 dakika için dinlenmeye alın. Bu arada kabakları ortadan bölerek tatlı kaşığı yardımıyla içlerini oyun.
Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağın içine 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip kabakların her tarafını bu karışımla yağlayın. Fırına dizdiğiniz kabakları önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabaklar hafif yumuşayana kadar pişirin.
Pişen kinoaların içine ince ince doğranmış fesleğeni ve rendelenmiş mozeralla peynirini ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kabakların içine doldurup üzerine parmesan peyniri serpin.
Tepsiyi yeniden fırına vererek 10 dakika daha fırınlayıp daha sonra sıcak olarak servis yapın.
|