www.asyagurme.com
2 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1 Tatlı Kaşığı Ayçiçek Yağı
Kinshi Tamago kreplerini yapmak için bir kasede yumurtaları bir tutam tuz ile iyice çırpın. Bir tavayı ayçiçek yağı ile hafifçe yağlayıp, orta dereceli ateşte ısıtın. Isınan tavaya hazırladığınız çırpılmış yumurta karışımından bir miktar döküp, dairesel hareketlerle tavanın her tarafına dağılmasını sağlayın ve yaklaşık 30 saniye pişirin. Ardından krebi dikkatlice ters çevirin ve bir iki saniye bekledikten sonra hemen bir tabağa aktarın. Karışım bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Pişen krepleri üst üste yerleştirin.
Ardından eliniz yardımıyla yuvarlayın ve keskin bir bıçak ile incecik dilimlere kesin. Suşi krebi olarak kullanın.
|