|
|
Kiraz Reçeli |
|
eznur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2016
Mesajlar: 167 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc116757
Gönderme Tarihi: 09.May.2016
1,411 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://pomatsite.blogspot.com.tr
1 kg kiraz
1 kg tozşeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon suyu
Kirazlar yıkayıp çekirdeklerini temizleyin. Tencereye alarak üzerine tozşekeri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak birkaç saat bu şekilde dinlendirin. Tozşeker iyice eridiğinde ocağa oturtun, kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişme sırasında oluşan köpükleri alın. Reçel koyulaşmaya başladığında vanilyayı ilave edin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ekleyin. Reçeliniz olduğunda ocaktan indirerek soğumaya bırakın.
|
|
Kiraz Reçeli Tarifleri Pomak Yemekleri
|
|