|
|
Kirazlı Puding |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21440
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008
3,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. kiraz (çekirdekleri çıktıktan sonra)
4 çorba kaşığı oralet
3,5 çorba kaşığı mısır nişastası
12 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
250 gr. sade bisküvi
1/2 su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
Tencereye oralet, şeker ve nişastayı koyup karıştırarak yavaş yavaş 3,5 su bardağı su ilave ediniz. Orta hararetli ısıda devamlı karıştırarak pişiriniz. Vanilya katıp ara sıra karıştırarak ılıklaştırınız.
Kalıbı yağlayıp ayıklanmış, yıkanmış ve çekirdekleri çıkarılmış kirazları kalıbın tabanına bir sıra diziniz. Üzerini örtecek kadar krema koyup düzelterek buzdolabında dondurunuz.
Artan kremaya küçük kırılmış bisküvi ve dövülmüş fındık katıp karıştırınız. Donan kirazların üzerine döküp tekrar dondurunuz. Kremanın kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan kurtarınız. İçinde sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, servis tabağına ters çeviriniz. Meyve aralarını hindistancevizi rendesi ile süsleyiniz.
Not: Kreması, oralet yerine limon suyu ile de hazırlanır. Krema oraletsiz pişirilir. 1 limon kabuğu rendesi ve 2 limon suyu katıp bir taşım kaynatılır. 1 çorba kaşığı margarin katılıp karıştırılır.
|
|
Kirazlı Puding Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|