Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kireç Suyunda Şeftali Reçeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kireç Suyunda Şeftali Reçeli

bostan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2010
Mesajlar: 37
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc55282
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2010
2,854 defa indirildi / yazdırıldı




1,280 kilogram şeftali için 2 kilo şeker kestiriniz.
Kireci suda söndürüp posası dibine çökünce oynatmadan üzerindeki duru suyunu alınız.
Biraz olmuş şeftalilerin kabuklarını soyup bu suya atıp 5 saat bırakınız.
Soğuk suda yıkadıktan sonra bölüp çekirdeklerini çıkarıp kestirilmiş ılık şekere atınız.
Orta ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra indirip şeftalileri delikli kepçe ile bozmadan çıkarıp, kenarlı bir tepsiye yığarak 1 gün bırakınız.
Bundan süzülen ekşi suyu şuruba katarak kıvama gelinceye dek kaynatıp, indiriniz.
Ilık hale gelince, şeftalileri tekrar içine atıp ateşte 2 taşım kaynattıktan sonra taneleri yine tepsiye koyunuz.
Süzülen suyu şurupla kaynatıp şeftalileri içine atınız. Bu şekilde birkaç kez aktardıktan sonra kavanoza doldurup havadar bir yere koyunuz.

Not: Şeftali; besleyici ve güzel bir meyvedir. Vücuda serinlik ve sinirlere gevşeme verir. Sindirimi ağır ise de, pek makbuldür. Çeşidi yoktur, başlıcası yarma şeftalilerdir. Yemeden önce kabuklarını soymalıdır. Fazla yenilirse bazı hastalıklar yapar; zayıf olanlara hiç iyi gelmez. Çekirdeklerinde zehirli madde vardır.







Kireç Suyunda Şeftali Reçeli Tarifleri Marmelat Tarifleri



(1 adet Kireç Suyunda Şeftali Reçeli 80,293 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort