Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Söyleşiler > Kirli Ahmet Sivas Köfte (1 adet - 35,666 defa bakıldı)

Kirli Ahmet Sivas Köfte


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kirli Ahmet Sivas Köfte

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc83807
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
27,678 defa indirildi / yazdırıldı




BA Teşekkür ederiz Ahmet Bey, Sivas'ın köftesi meşhur ve Sivas'ta hep sizin adınız anılıyor. Size "Kirli Ahmet" deniyor, neden böyle bir lakabınız var?

AU Kirli Ahmet denmesinin sebebi; ben işimin başındayım akşama kadar binlerce insana hizmet veriyorum, ister istemez önlüğümüz yağ kir oluyor, bize de böyle bir lakap taktılar.

BA Soyadınız nedir Ahmet Bey?

AU Soyadım; Usta, yaşım 60

BA Siz de işinizin ustasısınız çok güzel bir soy isim. Yaşınız kaç?

AU 60 yaşındayım.

BA Maşallah göstermiyorsunuz, bunun sırrı nedir?

AU Sırrı çok çalışmak günde neredeyse 20 saat çalışıyorum.

BA Sivas köftenin özelliği nedir?

AU Şimdi efendim Sivas Köftenin en büyük özelliği, Sivas ve yöresinin hayvanlarından yapılması. Bu hayvanlar dağlarda yayılan ve doğal beslenen hayvanlardır, kekik ve çeşitli otlardan yerler, eti çok lezzetli olur.

BA Büyük baş mı?

AU Büyük baş olarak "düve" diye tabir ettiğimiz ineğin gencini kullanırız. Bir de bunun yağ oranını ayarlamak için koyun kullanırız. Koyunumuz da yağlı Kangal koyunudur, düvenin yağ durumuna göre %15 - %25 arası ayarlarız. Çünkü Sivas köftesinin içinde iç yağı olmaz, böbrek yağı olmaz, katkı maddeleri olmaz, Sivas köftesi biftek kıvamında olduğu için sadece doğal et bulunur.

BA Biftek gibi sadece et, çok güzel.

AU Bir de biz imalat yapıyoruz, Tarım İl Müdürlüğünün denetimindeyiz, haftalık periyodik olarak numune alırlar, bu numuneler analize gider, analiz raporlarını daha sonra bize de gönderirler. Şu elimde gördüğünüz yediğiniz bu köftenin analiz raporudur. Bizim köftelerimiz TSE'li ISO2001'li ve güvenilir gıda gibi bütün kalite belgelerine sahiptir, biz bu şekilde çalışıyoruz.

BA Etin içinde başka katkılar yok mu?

AU Hayır, hayır sadece et ve tuz. Biz etin sinirlerini ayıklıyoruz ondan sonra çekiyoruz.

BA Bir kere mi çekiyorsunuz?

AU Bir kere çeker dolaplarda dinlendiririz, 24 saat sonra tekrar çeker ve şekillendiririz.

BA Pişirirken meşe kömürü mü kullanıyorsunuz?

AU Evet.

BA Ocağın üzerinde bir anda kaç tane köfte pişirebiliyorsunuz, hiç saydınız mı?

AU Tabi şöyle söyleyeyim, burası 300 kişilik salan, 300 kişiye en fazla 20 dakikada köfte yetiştirebilirim.

BA Maşallah

AU Bizim ocak 2 metreliktir.

BA Şimdi porsiyonda kaç köfte var?

AU Her porsiyonda 7 köfte var.

BA O zaman aynı anda 2100 köfteyi pişirebiliyorsunuz?

AU Biz öyle hesap etmeyiz, köfte kalkınca yenisini koyarız, çok süratli çalıştığımız için sayı da sayamayız.

BA Gördüğüm kadarıyla kilo ile de satış yapıyorsunuz?

AU Tabi kiloyla da satıyoruz, düğüncüler alır, piknikçiler alır kendileri pişirirler.

BA Kilosu kaça?

AU Kilosu 25 lira.

BA Köftenin yanında garnitür olarak ne veriyorsunuz?

AU Domates ezmesi, acı biber turşusu, soğan veririz pişmiş domates ve biberi de tabakta yanında veririz.

BA Piyaz vermiyor musunuz?

AU Hayır piyaz bizim köfteye göre değildir, o başka yörelerin garnitürüdür.

BA Yani geleneksel Sivas köftenin yanında piyaz olmaz?

AU Olmaz.

BA Ayran veriyorsunuz?

AU Evet ayranı kendimiz yaparız, camız yoğurdundan yaparız. Kesimi de kendimiz yaparız, hayvanlar da kendimizindir, dışarıdan et almayız.

BA Günde ne kadar et işliyorsunuz?

AU Belli olmuyor.

BA Bayilik de veriyor musunuz?

AU Tabi.

BA Besler Kebap var bu nedir?

AU İşte o bayilik verdiğimiz şirketimiz.

BA Kaç tane bayiniz var?

AU 28 ilde bayilerimiz var.

Kaç tane çalışanınız var?

AU 100 kadar çalışanımız var.

BA Ankara'da bayiniz var mı?

AU Ankara'da bayimiz yok ama Ankara'da satıcımız var Gimat'a gönderiyoruz, Kayseri'den Ünye'ye kadar bayilerimiz var.

BA Ahmet BEY, domatesiniz çok lezzetli, onun bir özelliği var mı?

AU Tokat'ın tarla domatesini özellikle istiyoruz, onlar çok lezzetli oluyor. Hormonlu domates bizde olmaz.

BA Kışın domatesin olmadığı zamanlar ne yapıyorsunuz?

AU Kışın mecburen sera domatesi kullanıyoruz.

BA Köfteleri şekil vermenin bir makinesi mi var, hepsi çok düzgün ve aynı gramajda?

AU Hayır tamamen elde şekillendiriliyor, bu işte yetişip uzmanlaşmış elemanlarımız var. Bizim fabrikamızda çalışanlarımız var onlar sürekli imalat yaparlar.

BA Ekmeğiniz de piyasada bulunamayacak cinsten ve özel yapım, kendiniz mi yapıyorsunuz?

AU Evet burada ustamız yapıyor, kepekli ekmektir. Hani köy ekmeği derler ya, kepek oranı biraz daha fazla.

BA Hem sıcak, hem de lezzetli çörek gibi bir ekmeğiniz var.

AU Sağ olun.

BA Bu işi kaç yıldır yapıyorsunuz?

AU Bu benim dedemin ve babamın mesleği, benim çocukluğum babamın yanında çıraklık yaparak geçti.

BA Ahmet Bey çok teşekkür ederiz, Allah hayırlı işler versin.

AU Ben de size çok teşekkür ederim.
















Kirli Ahmet Sivas Köfte Tarifleri Söyleşiler



(1 adet Kirli Ahmet Sivas Köfte 35,666 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort