Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemesi:
1 kg seçilmiş ince patlıcan
6-7 tane yeşil sivri biber
1 demet taze soğan veya kuru soğan
sarımsak
bir çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçeği yağı
maydonoz
tuz
yarım kg taze yoğurt.
Hazırlanışı:
Patlıcanların kabuğu aralıklı olarak boyuna soyulduktan sonra sapı koparılmadan, uzunlamasına dörde dilinir. Tuzlu suda 30 dakika bırakılarak acısı çıkartılır ve sonrada tavada kızartılır. Sonra soğan, biber, sarımsak aynı tavada kızartılır. Hepsi birlikte daha önceden kızartılmış olan patlıcanın üzerine yayılır. Yarım su bardağı ile pişirilir. Üzerine maydanoz doğranıp tuz serpilir. Soğuk olarak servis yapılır. İsteğe göre yoğurtlu olarak da servis yapılır.
|