|
|
Kırma Tavuk Kebabı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109755
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2015
1,988 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
1 bütün tavuk
2 soğan
1 yemek kaşığı arnavut biber
100 gr. tereyağı
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Su
1 soğan
1. Parçalara ayırdığınız tavuk etlerinizin üzerine bir bıçak ile çizikler atın.
2. Soğan ve tuz ile iyice ovarak,15 dakika terbiye olması için buzdolabında bekletin.
3. Tereyağını yakmadan bir iki damla sıvı yağ ile karıştırarak bir tencerede kızdırın.
4. Terbiyeden çıkardığınız tavuk parçalarının üzerindeki soğan rendelerini elinizle sıyırarak tencereye atıp her iki yüzünün rengi değişinceye kadar kızartın.
5. Diğer bütün malzemeleri tavukların üzerine serpiştirin.
6. Ilık suyu ekleyip kısık ateşte 20 - 25 dakika tencerenin ağzı yarı kapalı şekilde orta ateşte pişirin.
7. Tuzunu kontrol edip sıcak olarak servis edin.
|
|
Kırma Tavuk Kebabı Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|