Elif Korkmazel
6 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
4 adet kalçalı tavuk budu
1 su bardağı su
2 adet soğan
2 cm. eninde zencefil
2 diş sarımsak
1.5 su bardağı zeytinyağı
10 adet kakule
1'er çay kaşığı pul biber ve toz kişniş
Tuz
Karabiber
Beş adet kırmızı biberi ve sivri biberi, çekirdeklerini temizleyip doğrayın. Soğanları dörde bölün. Zencefilin kabuğunu soyup üçe bölün. Biberleri, soğan, zencefil ve sarmısağı, üzerine bir su bardağı su ilave ederek blender'da çekin. Kakuleyi, zeytinyağının yarısında kavurun. Biber sosunu ve pul biberi ekleyerek 10 dakika pişirin. Tavukları ekleyip 40 dakika pişirin. Kalan kırmızı biberi közleyin. Çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Tavuğu ocaktan almaya 5 dakika kala közlenmiş biber, kişniş, karabiber ve tuz katın.
|