|
|
Kırmızı Biberli Ekmek (Ekmek Makinesi) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109452
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015
1,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı pudra şekeri
150 gram mısır unu
250 gram un
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
50 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
2 adet kırmızı biber (ince doğranmış)
6 adet taze soğan (ince doğranmış)
2 adet yumurta (çırpılmış)
150 gram yoğurt
300 ml. süt
1. Ekmek makinesinden kalıbı çıkartın ve hamur karıştırma bıçağını yerleştirin. Kırmızı biber ve soğan hariç bütün i sırasıyla kalıba alın.
2. Kalıbı makineye yerleştirin. Kapağını kapatın ve makineyi kek/çabuk ekmek konumuna getirin. Başlama düğmesine basın.
3. 10 dakika sonra veya ek malzeme sinyali çalınca, kapağı açıp plastik bir spatula ile iyice karışması için kenarları sıyırın. Kırmızı biberleri ve soğanları ekleyip kapağı kapatın. Programın devam etmesini sağlayın.
4. Ekmek makinelerinin program süreleri değişebileceği için, programın bitmesinden 15 dakika önce ekmeği kontrol edin. Eğer batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa, ekmeğiniz hazır demektir. Eğer kürdan temiz çıkmadıysa programın bitmesini bekleyin.
5. Kalıbı ekmek makinesinden çıkartın. Plastik bir spatula yardımı ile ekmeği kalıbın kenarlarından kurtarın. Soğuması için fırın telinin üzerinde bekletin.
|
|
Kırmızı Biberli Ekmek (Ekmek Makinesi) Tarifleri Sinbo Yemek Tarifleri
|
|