1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Sebze harcı için:
2 adet etli kırmızıbiber
1 adet dolmalık biber
4 adet taze fasulye
1 su bardağı su
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Bir tencerede tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine pirinci ilave edip, beş dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp, sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Bu arada sebzeleri jülyen doğrayın. Suyu kaynatıp, içine doğradığınız sebzeleri katın ve 5-6 dakika pişirin. Ardından ince doğranmış sarmısağı ve zeytinyağını ilave edip, kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp, karıştırın.
|