Tavuk gögsü 500 g
1½ su bardağı Çekilmis ceviz
Bayat ekmek içi 3 dilim
Sarımsak 2 diş
Kinoa 1 su bardağı
½ su bardağı Süt
Tereyağı 1 yemek kasığı
Zeytinyağı 2 yemek kasığı
1 çay kasığı Karabiber
Kırmızı toz biber 1 tatlı kasığı
Kimyon 1 çay kasığı
1 tatlı kasığı Tuz
Su 4 su bardağı
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Düdüklü Et/Tavuk moduna getirin.
Temizlenmis tavuk gögüslerini ve kinoayı hazneye koyarak suyunu ilave edin.Kapağını kapatın ve 10 dakika pisirin.
Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin. Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın.
Tavukları ve kinoaları kevgir yardımıyla suyun içinden alın. Haznenin içinde kalan suyu baska bir kaseye aktarın.
Tavukları çatal yardımıyla ya da elinizle tiftikleyin. Daha sonra Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Sote 160 °C moduna getirin. Bayat ekmeklerinizi ufalayıp hazneye ekleyin.
Üzerine süt,rendelenmis sarımsak,kimyon,karabiber,tuz ve tavuk suyundan bir bardak ilave edin. Suyunu çekene kadar karıstırarak pisirin.
Suyunu çektikten sonra kinoayı, tavukları ve dövülmüs cevizi ilave ederek karıstırın.
Servis tabaklarına aldığınız Çerkes tavugunu üstüne kırmızı toz biber serperek servis edebilirsiniz.
Not: Sote modunda kapak açık kullanılmalıdır.
|