https://www.hasata.com.tr
1 çay bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek
1 çay bardağı maden suyu
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Çay kaşığının ucu ile tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Pişirmek için:
1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği kaseye alın.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyip 4-5 saat tercihen 1 gece bekletin.
Ertesi gün mercimekleri süzün. Üzerine soda, sızma zeytinyağı, tuz ve toz şeker ekleyip el blenderi ile pürüzsüz olana dek çekin.
Tavaya 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine birer kepçe aralıklı olarak hamurunuzdan koyun.
Yüksek olmayan bir ateşte pankeklerinizi arkalı önlü olarak pişirip servis tabağına alın.
Üzerine isteğe bağlı olarak bal, muz ve file antepfıstığı ekleyip servise sunun.
|