https://migros.com.tr
Kırmızı pancar
Labne peyniri
1 tutam nane
1/2 çay bardağı ceviz
2 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
Önce pancarları yaklaşık 15 dakika kaynar suda haşlayın. Soğuduktan sonra rendeleyin. Başka bir kapta un, süt, yumurta, su, tuz ve vanilya ekleyerek çırpın. Krep hamurunun içerisine rendelenmiş pancarları tel süzgeç üzerinde sıkın ve krep hamuruna dökerek karışımı çırpın. Krep tavasına 1 kaşık zeytinyağı ekleyin ve 1 kepçe krep hamuru dökerek 3-4 dakika pişirin. Daha sonra diğer tarafı çevrilerek 3-4 dakika daha pişirildikten sonra tavadan alın. Bir kap içerisine krem peyniri ve dövülmüş cevizi ekleyerek karıştırın. Elde edilen karışımı krepin içerisine sürüldükten sonra ince kıyılmış naneleri serpilir. Hazırlanan krepi rulo şeklinde sardıktan sonra ikiye bölün ve servis edilir.
|