150 gr kuzu kıyma
3 adet domates
2 adet soğan
4 diş sarımsak
6 adet kırmızı soğan
2 çay bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı pirinç
1 tatlı kasıgı kimyon
1 tatlı kasıgı kuru nane
1 tatlı kasıgı karabiber
15 dal maydanoz
200 gr yağ
1 tatlı kasıgı tuz
Soğanları soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve iç kısımlarını çıkarın. Soğanları birer tatlı kaşığı yağ ve tuz ilave edilmiş kaynar suda 2-3 dakika haşlayın. Dolma harcı için soğan ve sarımsakları soyup, ince ince kıyın. Domatesleri soyup, doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıymayı derin bir kaseye alıp, soğan, sarımsak, domates, pirinç, bir kaşık salça, tuz ve baharatı ilave edip, iyice karıştırın. Soğanların içini dolma harcı ile doldurup, tencereye dizin. Sos için sıcak su, bir kasede kalan salça ve yağı bir karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Dolmaları orta ateşte 20 dakika pişirip, servis tabağına alın. Maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
|