2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (servis için bir kaşık kadar da ekstra zeytinyağı)
250 gr dana eti
5 büyük boy soğan, doğranmış
20 adet arpacık soğanı
2 kırmızı biber, doğranmış
3 diş sarımsak, doğranmış
4 büyük boy domates, soyulmuş ve kabaca doğranmış
2 çay kaşığı domates püresi
2-3 dal kekik
450 ml sebze suyu
800 ml soğuk su
1 tatlı kaşığı yağı geniş bir tencerede kızdırın, dana etini renkleri biraz dönene kadar pişirin. Bir tabağa alarak bekletin, bu sırada yağın geri kalanını tencereye ekleyin. Orta ateşte büyük boy ve arpacık soğanları, kırmızı biber ve sarımsak da ekleyerek yaklaşık 10 dakika kavurun. Soğanlar altın rengini aldığında domatesleri ve domates püresini ekleyin, ateşi yükselterek 2 dakika daha pişirin. Kekik dallarını, sebze suyunu ve 800 ml soğuk suyu üzerine ekleyin. Karışımı biraz taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Beklettiğiniz dana etlerini tencereye ilave edin, 15 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edin.
|