|
|
KIŞ TÜRLÜSÜ (Bitlis) |
|
frekans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36756
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
2,418 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
2 su bardağı kurutulmuş taze fasulye
5 adet kurutulmuş patlıcan
5 adet kurutulmuş biber
5 adet kurutulmuş domates
250 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı margarin
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
Fasulye, patlıcan, biber ve domatesi ayrı ayrı, yumuşayana dek haşlayıp süzün. Bu arada tencereye küp doğranmış soğanları ekleyin. Margarin ve salça ile etleri ilave edin. Etler yumuşayana dek kavurun. Gerekirse su ilave edin. Daha sonra haşlanıp süzülmüş sebzeleri ilave edin ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. 10 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Turşu ile birlikte servis yapın.
Not: Domates kurusunu marketlerde ambalajlanmış olarak bulabilirsiniz.
|
|
KIŞ TÜRLÜSÜ (Bitlis) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|