|
|
KİŞK (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44678
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2009
10,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER (4 Kişilik)
2 yaprak lahana
16 adet küçük oruk
4 çorba kaşığı tuzlu yoğurt
4 su bardağı su
YAPILIŞI
Bir tencereye 4 su bardağı su konularak kaynatılır. içerisine, mekik şeklinde hazırlanmış olan oruklar eklenerek haşlanmaya bırakılır. Lahana yaprakları ince kıyılıp tencereye konulur. 2 dk. haşlandıktan sonra tenceredeki sudan yarım bardak su alınarak tuzlu yoğurt inceItilir. Tencereye boca edilir ve bütün malzeme tencerenin ağzı açık halde 5 dk. kaynatılarak sulu bir çorba elde edilir. Sıcak servis edilir.
|
|
KİŞK (Hatay) Tarifleri Hatay Yemekleri
|
|