Refika Birgül
100 gr. Ceviz
1,5 bağ Roka
1 bağ Tere
100 gr. Taze Köy Peyniri
6 çorba kaşığı Limon Suyu
7 çorba kaşığı Zeytinyağı
2 çorba kaşığı Nar Ekşisi
Yarım çorba kaşığı Bal
4 çorba kaşığı Boziç (Taze Antep Fıstığı)
Yarım adet Nar
Tuz
Karabiber
Valsoya 100 gr ceviz koyup biraz ufalmaları için 2-3 tur çevirin. Daha sonra tavaya alarak kendi yağında hafif rengi dönene kadar kavurun sonra da soğuması için bir kaseye çıkarın. Yıkanıp, kurulanmış 1,5 bağ roka ve 1 bağ tereyi ince ince kıyıp, karıştırma kasesine alın. Tavaya çok az yağ koyup, tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş 100 gr taze köy peynirini renkleri hafif dönene kadar çevirin. Boziçleri de kaynar suda 1-2 dakika tutun, sonra soğuk sudan geçirin. Böylece kabuklarını soyup içindeki o nefis yeşil rengi ortaya çıkarabilirsiniz. Sosu için 6 çorba kaşığı limon suyu, 7 çorba k. zeytinyağı, 2 çorba kaşığı nar ekşisi ve yarım çorba kaşığı bal ile biraz tuz ve karabiberi bir kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatıp, karışması için sallayın.Artık bu göze bayram ettiren rengarenk malzemeleri biraraya getirebilirsiniz. Sosu, cevizleri, roka ve tereyi servis kasesinde koyup iyice karıştırın. Üzerine kızartılmış peynirleri, yeşil rengiyle size göz kırpan boziçleri ve son olarak ½ narın taneleriyle süsleyin.
|