|
|
Kişnişli Tahıl Çorbası |
|
Oya Ovalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc137773
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2018
1,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı buğday
Yarım su bardağı erişte
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet domates
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz, karabiber
Üzerine:
6 7 dal taze kişniş veya
1 çorba kaşığı kuru kişniş
Nohut ve buğdayı akşamdan ıslatın, ertesi gün birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyunu çorbada kullanmak üzere bekletin.
Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
Salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
Küp doğranmış domates ve mercimeği ilave edin.
Üzerine nohutların suyuyla beraber 7 su bardağı su ekleyin.
Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Erişte, buğday, nohut ve baharatları ekleyin.
Ara sıra karıştırarak erişte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Limon suyunu dökün ve kişniş serperek servis yapın.
|
|
Kişnişli Tahıl Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|