|
|
Kıtır Simit |
|
sudegül
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.10.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc120628
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2016
1,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket çabuk maya
Yarım paket tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta
Susam
Ilık su, şeker ve maya karıştırılır. Eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı katılır. Ilık süt, yumurta tuz ve tok bir hamur olana kadar un ilave ederek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır, 1 saat dinlendirilir. Sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. 4 parmak eninde fitil yapılır. 2 ucu birleştirilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülür. Susam serpilir. 1690 derece fırında 70 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca yarım saat dinlendirilir.
|
|
Kıtır Simit Tarifleri Açma Tarifleri
|
|