1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 kase su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Kıtırak için:
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Kızartmak için:
Az sıvıyağ
Kıtırak malzemesi yoğrulur. Sonra şerit şekli verilir ve nohut büyüklüğünde kesilir. Sıvıyağda pembe renkte kızartılır. Un, yoğurt, yumurta ve su iyice çırpılır. Tencereye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir. En son tuz eklenir. Ateşten almadan hemen önce yağla kızartılmış kuru nane dökülür, karıştırılır. Servis sırasında kıtırak konur.
|