1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
4 yemek kaşığı sana
2 dilim kaşar peynir
Aldığı kadar tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
15 adet mantar
1 adet kuru soğan
Aldığı kadar karabiber
0.5 su bardağı galeta unu
4 diş sarımsak
Harcı için yayvan bir tencerede Sana Klasik'i kızdırıp içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine önceden saplarını çıkarıp dörde böldüğünüz mantarları ekleyip mantarlar bıraktıkları suyu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. En son olarak içine ince çekilmiş cevizi, galeta ununu, fesleğeni, kekiği, kırmızı pul biberi, kaşar peyniri, tuz ve çekilmiş karabiberi ilave edip, 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Pirzolaları yağsız tavada veya ızgarada pişirip tabağa alın. Kenarına kaşık ile şekil verdiğiniz mantarlı harçtan koyup taze maydanoz yaprakları ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.
|