Malzemeler:
350 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Püre için:
4 adet patates
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Hazırlanışı:
Tayava sıvı yağ konur, ısınınca kıyma atılır. Sürekli karıştırarak kavrulur. Üzerine ince doğranmış soğan ve sivri biber eklenir. Soğan sararınca tuz ve karabiber atılır. Ateşten alınır. Uygun büyüklükte fırın kabına aktarılır, üzerine bastırılır. Diğer tarafta patatesler haşlanır, kabukları sıcakken soyulur. Püre aletiyle ezilir. Üzerine azar azar süt eklenir karıştırılır. Yumurta sarısı ve tuz da eklenir karıştırılır. Püre kavrulmuş kıymanın üzerine düzelterek konur. 190 derece fırına verilir, püre pembeleşene kadar pişirilir.
|