4 adet sakız kabağı
400 gr kıyma
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
Kızartma yağı
Üzeri için:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Kabakların her biri 3 parçaya kesilir, küçük kaşıkla içleri oyulur. Tavaya derin yağ konur, ısınınca kabaklar atılır ve yarım olarak kızartılır. Diğer yanda tencereye tereyağı konur, eriyince kıyma konur ve suyunu bırakana kadar kavrulur, ince kıyılmış soğan eklenir, yaklaşık 20 dakika daha kavrulur. Salça, karabiber ve tuz ilave edilir. Kızaran kabaklar bu harçla doldurulur. Tencereye dizilir. Üzerine salçalı su gezdirilir. Kapak kapatılır. Bir taşım pişiirlir.
|