|
|
KIYMALI BOHÇA ÇÖREĞİ |
|
Bezik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57613
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2010
1,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı un
Harç için;
500 gr kıyma
4 soğan
2 domates
2 sivri biber
1/2 demet maydanoz
1/2 yemek kaşığı salça
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Kızartmak için;
Ayçiçeği yağı
Mayayı sütle birlikte bir kaba alıp karıştırın. Yoğurt, yumurta, şeker ve zeytinyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin.
Soğanları ve domatesleri temizleyip küçük doğrayın. Biber ve maydanozu temizleyip kıyın. Kıyma, 1 çay bardağı su, soğan, salçalar, domates, maydanoz, biber, karabiber, tuz ve kırmızı biberi bir kaba alıp yoğurun.
Hamuru parçalara ayırıp kare şeklinde açın. Hamurun ortasına harcı paylaştırın. Kenarlarını içe doğru bohça şeklinde kapatın. Açılmaması için parmaklarınızla hamurların kenarlarını iyice yapıştırın.
Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Böreklerin iki tarafını kızartıp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
|
|
KIYMALI BOHÇA ÇÖREĞİ Tarifleri Kete Tarifleri
|
|