|
|
KIYMALI BÖREK (Gaziantep) |
|
Şehzade
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25477
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008
4,630 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü
Hamuru için:
500 gr. un
25 gr. maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
İç malzemesi:
250 gr. az yağlı zırh kıyması
2 adet domates
2 adet çarliston biber
10 gr. çam fıstığı
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Hamurun malzemeleri yoğurulduktan sonra dinlenmeye bırakılır. Zırhlanmış kıyma hafifçe kavrulup, içerisine biber ve soyulmuş domates ince bir şekilde doğranır, fıstık, tuz ve kırmızı biber katılarak pişirilir. Hamur beş parçaya bölünür ve her biri merdane ile açılır. Her parça açılmış hamurun içine önceden hazırlanan harç yayılarak konur ve kenarları hafifçe kıvrılır. Börekler 80 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir ve sıcak sıcak servise sunulur.
NOT: Börekler kızgın yağda da kızartılabilir. (Fikret MAVİYILDIRIM - Mazıcıoğlu)
|
|
KIYMALI BÖREK (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri
|
|