Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KIYMALI CANFES BÖREĞİ (Manisa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KIYMALI CANFES BÖREĞİ (Manisa)

yeniçeri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.03.2010
Mesajlar: 45
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc48151
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2010
2,598 defa indirildi / yazdırıldı




malzeme listesi
Hamur için;
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 1.5 su bardağı su
Ayrıca 200 gr eritilip ılıtılmış tereyağı
1 su bardağı zeytinyağı
İç harcı için;
6-7 dilim bayat ekmek içi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
400-500 gr orta yağlı kıyma
4-5 adet orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
karabiber

yapılışı
İç harcını hazırlamak için; kıyma ve yağı bir tavaya koyun. Yemeklik incecik doğranmış soğanları ekleyip orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar kavurun. Ufalanmış ekmek içi, tuz ve karabiberi serpip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
Un ve tuzu derin bir kaba koyup yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında ve ellinize yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve hamuru toplayıp oda sıcaklığında bir saat kadar dinlendirin.
Tezgaha un serpin. Hamurdan eşit büyüklükte 12 parça - beze koparıp yuvarlayın. Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın.
Yufka büyüklüğündeki tepsiyi yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye serin. Özerine, derin bir kapta karıştırdığınız tereyağı-zeytinyağı karışımından 3-4 yemek kaşığı gezdirin ve hazırladığınız kıymalı içten 3-4 yemek kaşığı serpiştirin.
Diğer yufkalara da sırasıyla aynı işlemleri uygulayarak malzemenin tamamını tüketin. Böreği kenarlarından alta doğru bohça gibi katlayın.
Böreği katlanan kısım altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin, önceden 200 dereceye ayarladığınız sıcak fırında 30-35 dakika altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servise sunun.






KIYMALI CANFES BÖREĞİ (Manisa) Tarifleri Aydın Yemekleri



(1 adet KIYMALI CANFES BÖREĞİ (Manisa) 67,578 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort