Makarna 1 paket penne
Zeytinyağı 3 yemek kaşığı
Kıyma 200 gram
Soğan 1 adet doğranmış kuru
Mantar 200 gram dilimlenmiş
Krema 1 su bardağı
Domates püresi 3 su bardağı sulu
Frenk soğanı 4 dal
Parmesan peyniri 3 yemek kaşığı toz
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane
Tuz 1/4 çay kaşığı
Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın, doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Kıymayı ekleyip aralarda karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun. Mantarları ekleyip yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün.
Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin. Sulu domates püresi ve kremayı ilave edip kısık ateşte 2-3 dakika kadar kaynatın.
Sos karışımına penne makarnaları ekleyip kapağı kapalı tencerede kısık ateşte pişirin.
Kıvam alıp yumuşayan makarnalara ince ince doğradığınız frenk soğanları ve toz parmesan peyniri ekleyip ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kıymalı fırın makarnayı sıcak olarak dilimler halinde servis edin.
|