1 paket çubuk makarna
250 gr az yağlı kıyma
100 tereyağı veya margarin
100 gr kabuksuz antep fıstığı
Yarım demet maydonoz
1.5 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kıyma arzuya göre tereyağ veya margarin ile kavurulur. Tuz, karabiber ilave edilir. Bıçakla ince kıyılmış antep fıstıkları eklenir. Fıstık hafif kokusunu salana kadar karıştırarak kavurulmaya devam edilir. Fıstık kokusunu saldıktan sonra salça ilave edilir. Salçanın kıvam durumuna göre çok az sıcak su eklenebilir. Salçada kavurulup güzelce karıştıktan sonra en son ince kıyılmış maydonoz eklenir. Karıştırılıp ocak kapatılır. Diğer tarafta kırılmadan haşlanan ince çubuk makarna süzüldükten sonra bu hazırlanan sos üzerine dökülerek karıştırılır ve servis tabağın alınır.
Not: Fıstık çok ezilmiş olmamalıdır, bu yüzden rondodan geçirmeden bıçakla ufalamak daha iyi sonuç verir.
|