1 kilo yufka
İçi için:
Yarım kilo ıspanak
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı biber
Tuz
1 adet orta boy kuru soğan
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
İçi için, bir tavada kıyma ve ince kıyılmış soğan kavrulur üzerine salça, kıyılmış ıspanak katılır, biraz daha kavrulunca tuz ve kırmızı biber eklenir ateşten alınır.
3 yumurta kırılır, üzerine süt ve sıvı yağ eklenir, çırpılır.
Bir fırın tepsisi yağlanır, üzerine yufka yerleştirilir, taşan yufka parçaları kesilerek üzerine konur, hazırlanan sostan bir miktar gezdirilir. Üzerine tekrar yufka ve sos koyarak yufkaların yarısına gelene kadar bu şekilde devam edilir.
Yufkalar yarıya gelince hazırlanan harç düzgünce yayılır.
Üzerine yufka ve sos koyarak yufkalar bitirilir.
En üste gelince yufkalar karelere kesilir, kalan sos gezdirilir.
180 derece fırına kızarana kadar pişirilir.
|