Malzeme :
1 adet orta büyüklükte lahana,
300 gr. kıyma,
1 kaşık salça,
1 kaşık kuşüzümü,
1 kaşık fıstık,
2 baş soğan,
3 kaşık yağ,
kırmızı biber,
tuz.
Yapılışı:
1- Lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak koni şeklinde çıkarınız.
2- Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup yumuşayıncaya kadar az suyla haşlayınız.
3- Suyunu süzüp soğuduktan sonra yaprakları ayırınız.
4- Bir tencereye kıymayı, doğranmış soğanı, yağı, fıstığı koyup hafifçe kavurunuz.
5- Sulandırılmış 1 kaşık salçayı, yıkanmış üzümü de koyup 1-2 defa karıştırınız.
6- Yapraklara biraz iç koyup rulo şeklinde sarınız, tepsiye diziniz.
7- 1-2 bardak su koyup, kapak örtüp yapraklan iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
8- Piştikten sonra dilimlere kesilip servis tabağına konup servis yapınız.
|