4 adet yufka
İçi için:
200 gram kıyma
200 gram lahana
1 adet havuç
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Sosu için:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 paket kabartma tozu
Soğanı yemeklik doğrayın.
Lahanayı incecik kıyın.
Havucu rendeleyin.
Sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
Lahanayı ve havucu da ilave edin.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyip 10-12 dakika daha soteleyin.
Yufkalardan birini tezgaha serip lahanalı harcı üzerine serin.
Rulo şeklinde sardığınız börekten 2 santimetre genişliğinde parçalar kesip yağladığınız fırın kabına dik halde yerleştirin.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra sos için yumurtaları, süt ve zeytinyağını bir kasede çırpın.
Kaşar rendesini ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
Sosu böreklerin üzerine gezdirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra böreği fırına verin.
Yarım saat kadar pişirdiğiniz böreği fırından alıp sıcak servis edin.
|