Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ (Hazır Baklava Yufkasından)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KIYMALI MUSKA BÖREĞİ (Hazır Baklava Yufkasından)

günce
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc34809
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2009
3,042 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram baklava yufkası
180 gram sadeyağı, ya da margarin (9 çorba kaşığı)
3 adet yumurta
İÇİ:
150 gram kıyma
250 gram soğan (3 orta)
20 gram margarin (1 çorba kaşığı)
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

1 Bayat olmayan 250 gram hazır baklava yufkasını, büyüklük, küçüklüklerine göre ikişer ikişer ayırdıktan sonra, iki küçük kuşaneden birine; 4 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin koyarak yakmadan eritmeli, bir tarafa bırakmalı, diğerine de; 3 adet yumurta kırarak üç - beş kez çalkaladıktan sonra buna; azar azar 5 silme çorba kaşığı erimiş fakat sıcak olmayan sadeyağı, ya da margarin katmalı ve iyice çalkalayarak birbirleriyle karıştırman ve bunları bir tarafa bırakmalıdır.
2 Yufkaların ayrılmaları, yağm erimesi ve yağlı yumurtaların vurulması sona erince; çifter çifter ayırmış olduğumuz yufkalardan birer çiftini alarak, bunlardan bir tanesinin üstüne; fırça, ya da tavuk tüyü ile sadeyağından sürdükten sonra, bunun üstüne; eşi olan ikinci hamuru oturtmalı, ikinci hamurun üstüne de birinci hamurda yaptığımız gibi bir miktar daha sadeyağ sürdükten sonra bu çift hamurun üstlerine de bolca yumurtalı yağdan sürdükten sonra bunları teker teker enine doğru ikiye kapatarak bütün yufkalara böylece ince uzun şekiller verdirmeli ve sonra da bu uzun yufkaları enlerine doğru ortalarından ikiye kesmeli, bütün hamurlan böylece hazırlamalıdır.
3 Sonra, parçalara kesilen yufkalara; teker teker olmak üzere, üstlerine tekrar yumurtalı yağdan sürdükten sonra, uzun yufkaların baş taraflarına, iç kısmındaki malzeme ile hazırlanmış kıymalı içten bütün hamurlara yetebilecek miktarda iç koymalı ve yufkanın bir ucunu enine ve için üstüne doğru kapatarak, sonra da tıpkı muska katlar gibi katlayarak bütün hamurlardan birer üçgen oluşturmalı ve sonra da bu üçgen hamurları bir fırın tepsisine yanyana yerleştirmelidir.
4 Tepsiye yerleştirilmesi sona erince; bunların üstlerine fırça, ya da tavuk tüyü ile yumurtalı yağdan sürdükten sonra bunları orta kuv vetteki fırında üstleri pembeleşinceye kadar aşağı yukarı 20 dakika pi şirmeli ve servis yapmalıdır.






KIYMALI MUSKA BÖREĞİ (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifleri Açma Börek Tarifleri



(1 adet KIYMALI MUSKA BÖREĞİ (Hazır Baklava Yufkasından) 62,571 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort