Hülya Kaya
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
500 gram kıyma
2 adet soğan
3 adet patetes
Tuz
Karabiber
Un, tuz, su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur, yarım saat hamur dinlendirilir. Patetesler tavla zarı büyüklüğünde doğranır, soğanlar küçük yemeklik doğranıp kıymayla karıştırılır. Tuzu ve karabiberi ilave edilir. Dinlenen hamurlar 4 eşit parçaya ayrılır, her parça 30 santim çapında açılır. Sıvı yağ ile yağlanıp bir bez üzerinde 20 dakika bekler, daha sonra sofra bezinin üzerine alınıp kenarlarından çekerek iyice açılır. Kalın kenarları kesilip çıkartılır, karşılıklı iki ucuna patetesli içten konup önce sofra bezinin bir tarafından tutup ortaya doğru sardırılır. Daha sonra diğer uçtan sofra bezini kaldırıp sardırılır, ortadan kesilir, istenilen şekilde kıvrılır. Gül böreği gibi veya başka şekil verilip yağlanmış tepsiye konup üzeri sıvı yağ ile yağlanıp 170 derecede ısıtılmış fırında pişer.
|