Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Arnavut Yemekleri > Kıymalı Petla (1 adet - 2,252 defa bakıldı)

Kıymalı Petla


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Petla

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159430
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2021
252 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kıyma
2 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı karabiber
Krep için:
2 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 kahve fincanı sıvı yağ
Üzerine:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kıyma ve ince kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ilave edip fazla suyunu çektirmeden kavurmaya devam edin. Ayrı bir tavaya aldığınız sıvı yağda dolmalık fıstığı hafif pembeleştirin. Kuş üzümünü ilave edin ve bu karışımı kıymalı harca ekleyin. Tuz ve karabiberi de kattıktan sonra, karıştırıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan krep için, derin bir kasede süt, un, yumurta, sıvı yağ ve tuzu mikserle çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırıp krep karışımdan bir kepçe boşaltın. Tavayı sağa sola sallayarak harcın yayılmasını sağlayın ve önlü arkalı pişirin. Karışım bitene kadar işleme devam edin. Krepleri üst üste bir tabağa yerleştirin. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine 1 adet krep yerleştirin ve üzerine kıymalı harçtan yayın. Krep ve kıymalı harç bitene kadar işleme devam edin. En üstteki krebin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, dilimleyip sıcak olarak servis yapın.







Kıymalı Petla Tarifleri Arnavut Yemekleri



(1 adet Kıymalı Petla 2,252 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort