|
Kıymalı Pırasa (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106963
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2015
1,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
750 g pırasa
150 g kıyma
2-3 yemek kasıgı yemeklik yag
1 sogan
1 yemek kasıgı karısık salça
Tuz
Önce pırasalar yıkanır. Baş kısımları ve yesil kısımlarını atılır. 3-4 cm uzunlugunda halkalar seklinde dogranır. Kokusunun giderilmesi için hafif tuzlu suda yarım haslanır. Sonra çesme suyunda dinlendirilir.
Bir tencereye 2-3 yemek kasıgı yağ konur. Üzerine 1 sogan dogranarak soganlar pembelesinceye dek kavrulur. Sonra kıyma ve salça konarak kavrulur.
Üzerine sıcak su konur. Tuz atılır. Tencerenin kapagı kapatılarak pisirilir.
Kıymalı pırasanın yanında pirinçli ve bulgurlu pilavlarla ayran bulundurulur.
|
|