|
Kıymalı Poğaça |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2459
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
3,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr margarin
1 su bardağı su
1 su bardak ayçiçek yağ
1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi:
Kıyma
Maydanoz
İç malzemesi haricindeki malzemeyi, bir kap içinde eritip, elinizin dayanacağı kadar soğuttuktan sonra, içine un ilave edip, kulak memesi sertliğinde, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Küçük parçalara ayrıp, her bir parçayı avucunuzun içinde yassıltın, hazırladığınız kıymalı içten koyup kapatın, tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün, (arzu ederseniz üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz) ve pişirin.
ML® Poğaça için tıklayın
|
Kıymalı Poğaça |
|
Mubi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2005
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler |
Kısa URL: https://ml.md/lc5041
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
3,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
İç Malzemeleri:
250 gr. kıyma
4 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 domates
2 biber
isteğe göre tuz
Hamur Malzemesi:
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Önce kıyma kavrulur. sonra soğan yemek soğanı gibi doğranıp kavrularak, önceden kavrulmuş kıymaya eklenir. Bu malzemeye tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve salça eklenir.
Hamur için ilk önce 1 bardak ılıtılmış suya maya, tuz şeker konulur ve eritilir. Daha sonra bir kaba un konulur ve bu maya una ilave edilir, yağ konulur ve yumurtanın sarısı ayrılarak akı da bu malzemeye konularak hamur haline getirilir.
Hamurdan bir ceviz büyüklüğünde hamur koparılır yarım santim kalınlığında küçük bir pide şeklinde açılır ve ortasına iç malzeme konulur ve yanlar hafifçe kabartılır. Bu şekilde tüm hamur malzemesi yapılarak yağlanmış tepsiye sıralanır. Üzerlerine domatesler ince kesilerek biberlerle birlikte süs ve tat katması amacıyla konulur. Son olarak 200 derece ısıtılmış turbo fırında hamurların üstü kızarana kadar pişirilir.
ML® Kıymalı Bardak Çöreği için tıklayın
|
Kıymalı Poğaça |
|
johnsons_baby
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc30631
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2008
3,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı sade yağ
3 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı su
2 yumurta sarısı
Kıyma içi :
150 gr. kıyma
3 büyük soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı çamfıstığı
2 çay kaşığı karabiber
1 tutam tuz
Çörekotu
Geniş bir tepsinin içine su konulduktan sonra, ortası açılır ve buraya 2 yumurta sarısı, sadeyağ, margarin, tuz ve su konularak una yedirilerek yoğurulur. Yapılan hamur yumruklanır ve avuç içine alınarak francala şekli verilir. Sonra bir bıçak ile 8 eşit parçaya kesilir. Her parça ufak toplar halinde alınıp, yassılaştırılır, Sonra bunlar İçi hafifçe unlanmış tepsiye sıralanır ve üzerlerine ıslakça bir bez örtülerek yarım saat bekletilir. Daha sonra üzerine çörek otu serpilir ve 200 derece ısıtılmış fırında poğaçaların üstü kızarana kadar pişirilir.
ML® Ayvalı Poğaça için tıklayın
|
KIYMALI POĞAÇA |
|
nirvana
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc37448
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
2,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı eritilmiş margarin
bir tutam tuz
1 tutam karbonat
Aldığı kadar un (Ortalama 600 gr.)
300 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 çorba kaşığı margarin
Bir tepsinin içine önce eritilmiş ve biraz soğutulmuş margarini dökün. Buna sıra ile zeytinyağı yoğurt, karbonat, tuzu ilave edin. Karıştırın. Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak fakat çok muntazam bir hamur elde edin. Hamuru ılık bir yerde yarım saat kadar bekletin.
Kavrulmuş kıymanın hazırlanışı: 300 gr. kıymayı, yassı bir kabın içine koyun. Buna bir adet rendelenmiş soğanı ilave edin. 1 çorba kaşığı margarin de kattıktan sonra, devamlı karıştırmak suretiyle kıymayı kavurun.
Hamurdan küçük parçalar alın. Elinizde bastırarak yuvarlak bir şekil verin. Tam ortasına kıymalı malzemeden koyun. Kapatın ve kenarlarını bastırın. Tepsiye muntazam aralıklarla dizin. Bir yumurtanın sarısını çırpın. Poğaçaların üzerine sürün. Çörekotu ile süsledikten sonra sıcak fırında 30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Patlıcanlı Poğaça için tıklayın
|
Kıymalı Poğaça |
|
can can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc44086
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2009
2,610 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr. un (4 su bardağı)
300 gr. katıyağ
100 gr. yoğurt
1 kahve kaşığı karbonat veya bir çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı limon suyu
2 adet yumurta
Yeterince tuz
İçi için;
200 gram kıyma
1 küçük baş soğan
Bir tezgahın üzerine unu döküp ortası havuz gibi açılır. (Açık un aldıysanız, elemeyi unutmayın.) Katıyağ ezilerek krem haline getirilir, yoğurt ilave edilir, biraz tuz konur. Limon suyu ve karbonat unun ayrı ayrı yerlerine serpiştirilir. Malzeme karıştırılarak hamur yapılmaya başlanır. Yoğrulma işlemi bitince, üzerine nemli bir bez örtülerek 20 dakika hamur dinlendirilir. Yarım yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar alınarak yuvarlanır. Yarım cm. kalınlığında inceltilir.
Kıyma ve küçük doğranmış soğan az yağda hafif kavrulur. Açılan hamurun içine hazırlanmış kıymadan konur. Yarım daire şeklinde kapatılır. Elle bastırılarak 1 cm. kalınlığında yassıltılır. Tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür. (Bu iş için mutfağınızda bir fırça bulundurun.) Yüksek hararetli fırında 45 dakika pişirilir.
ML® Mantarlı Poğaça için tıklayın ML® Kakaolu Tatlı Poğaça için tıklayın
|
KIYMALI POĞAÇA |
|
Gülhayat
Aşçı
Kayıt: 16.12.2010
Mesajlar: 16 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc58748
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2010
2,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. un (6 kahve fincanı)
40 gr. sade yağ (2 çorba kaşığı)
80 gr. margarin (3 çorba kaşığı)
75 gr. su (1 kahve fincanı)
2 yumurta sarısı
10 gr. tuz (1 çorba kaşığı)
Kıyma içi:
150 gr. kıyma
3 büyük soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı çamfıstığı
2 çay kaşığı karabiber
1 tutam tuz
Geniş bir tepsinin içine su konulduktan sonra ortası açılır ve buraya 2 yumurta sarısı, sadeyağ, margarin, tuz ve su konularak una yedirilerek yoğurulur. Yapılan hamur yumruklanır ve avuç içine alınarak francala sekli verilir. Sonra bir bıçak ile 8 eşit parçaya kesilir. Her parça ufak toplar halinde alınıp, yassılaştırılır, Sonra bunlar içi hafifçe unlanmış tepsiye sıralanır ve üzerlerine ıslakça bir kez örtülerek yarım saat bekletilir.
ML® Ekmek Poğaçası için tıklayın
|
Kıymalı Poğaça |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63830
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2011
2,574 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru:
500 gr (4 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
500 gr tereyağı ya da margarin
250 gr (1+1/4 su bardağı) soğuk su
Harcı:
300 gr kuzu kıyması (yağsız)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 büyük soğan (ince doğranmış)
2 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 yumurta (çırpılmış)
Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz. Tereyağdan 125 gr'lık bir parça keserek, unun içine koyunuz. Tereyağ ve unu parmak uçlarınızla ufalayıp, arasıra su katarak sert bir hamur elde ediniz. Hamuru yoğurup, biçim verilebilir bir hale getirdikten sonra, yuvarlayarak bir yağlı kağıda sarınız. 15 dakika buzdolabında dinlendiriniz.
Kalan 375 gr tereyağı iki yağlı kağıdın arasına koyup, 2 cm kalınlığına inene kadar döverek, ince uzun bir biçim veriniz.
Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış bir tezgahta 0,5 cm kalınlığında, dikdörtgen biçiminde açınız. İncelttiğiniz tereyağı açtığınız hamurun ortasına yerleştirip, hamuru üstüne katlayınız. Hamuru buzdolabında 10 dakika daha dinlendiriniz.
Hamuru buzdolabından alıp, tersine çevirerek tezgaha koyunuz. Merdaneyi sürekli ileriye iterek dikdörtgen biçiminde açınız. Dikdörtgeni üçe katlayıp, açık tarafını kendinize çevirdikten sonra, yeniden açınız. Hamuru yeniden 15 dakika buzdolabında dinlendiriniz. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayınız. Hamuru buzdolabından alıp, 25-30 eşit parçaya ayırarak, her parçayı fincan tabağı biçiminde açınız.
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız.
Harcı hazırlamak için, büyükçe bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ eriyince soğanları ekleyip 4-5 dakika, karıştırarak kavurunuz. Soğanlar pembeleşince kıymayı, tuzu ve biberi ekleyip, arasıra karıştırarak 10 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, yumurta sarılarını ve maydanozu katarak bir kez karıştırınız.
Hazırladığınız bu harcı bir kaşıkla, açtığınız poğaçaların bir tarafına eşit miktarlarda koyup, öteki taraflarını harçlı kısmını üstüne kapayınız.
Fırın tepsilerinizi hafifçe yağlayınız. Poğaçaları tepsilere dizip, üstlerine bir fırçayla çırpılmış yumurtadan sürünüz. Tepsileri fırına sürüp, poğaçaları 20-25 dakika, renkleri altın sarısı olana kadar pişiriniz. Tepsileri fırından çıkarıp, poğaçalar hafifçe soğuyunca bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.
Not: Hamurun hazırlanmasında tereyağı yerine margarin kullanılması, sonucu büyük ölçüde etkilemez. Ancak, tereyağı kullanıldığında tuzsuz olanını tercih etmek gerekir. Tereyağı da, un da en iyi cinsten (böreklik ya da baklavalık) olmalıdır. Gene de, ülkemizde unların değişik kalitelerde olduğunu gözönünde bulundurarak, su miktarında küçük değişiklikler yapabilirsiniz. Hamurda esas olan, yumuşak ama yapışkan olmayan bir hamur elde etmektir. Harcınız artacak olursa, küçük bir kaseye koyup, buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
|
Kıymalı Poğaça |
|
şahin bey
Aşçı
Kayıt: 27.05.2011
Mesajlar: 19 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc63906
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2011
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Hamuru için:
2,5-3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
İçi için:150 gram kıyma
4 dal maydanoz
Tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı, susam
Hamuru için gereken tüm malzemeyi kaba koyun. Karışıma unu yavaşça ekleyerek yoğurmaya başlayın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Kıymalı içi hazırlamak için; tereyağında kıymayı kavurun, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle tatlandırıp soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış zeminde açın, bardak yardımıyla yuvarlak kesin ve içi koyup yarım ay şeklinde kapatıp üzerine yumurta sarısı ve susam serpin. Poğaçayı 180 derecede 30 dakika pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.
ML® Çeyrek Poğaça için tıklayın
|
Kıymalı Poğaça |
|
aksel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc67872
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2011
2,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr un
1 paket margarin ya da 150 gram tereyağı
1 paket küçük maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
2 adet yumurta
Aldığı kadar su
İçi için:
200 gram kıyma
1 adet küçük soğan
Tuz, karabiber
Derin bir kabın içine unu koyup etrafına tuz ve şekeri serpin. Ortasına tereyağını ve mayayı katıp azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. 15 dakika dinlendirin. İç malzemesi için soğanı rendeleyip, kıymayla kavurun. İçine tuz karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra hamurları cevizden biraz büyük bezelere ayırın ve ortalarına fazla bastırmadan açıp iç malzemeyi koyup kapatın. Hamuru yağlanmış tepsiye dizin ve 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
|
Kıymalı Poğaça |
|
Saliha Uslu
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Kavaklıdere Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72681
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2012
2,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Biraz tuz
Aldığı kadar un
1 tane yumurta (sarısı-beyazı ayrılmış)
İçi için:
250 gr kıyma
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Biraz tuz ve karabiber
Yoğurt, yumura, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırın.Üzerine kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekleyin ve yoğurup ele yapışmayacak bir hamur elde edin.Soğanları yemeklik doğrayın.Bir tavada karabiber ve tuz ilave ettiğiniz soğanı ve kıymayı iyice kavurun.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.Çay tabağı büyüklüğünde açın ve içlerine kıymalı harçtan paylaştırın ve ağızları açılmayacak şekilde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.180 derece fırında pişirin.
|
Kıymalı Poğaça |
|
Hüner Abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc76538
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2012
2,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram kıyma
2 yumurta
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı yaş maya
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı ufalanmış peynir
3 dal maydanoz
Derin bir kabın içinde kıyılmış taze soğanı, kıymayı ve maydanozu karıştırın. Hamuru için bir yoğurt, sıvıyağı, unu ve ufalanmış beyaz peynirini bir başka kapta yoğurmaya başlayın. Sütle karıştırdığınız yaş mayayı da içine ekleyip yoğurmaya devam edin. Üzerine 2 adet yumurtayı da ekleyip yumuşak bir hamur olana dek unu üzerine yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın. İçine kıymalı iç malzemeden yerleştirip kapatın ve tepsiye dizin. Üzerine istenirse yumurta sarısı sürebilirsiniz. 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın.
|
Kıymalı Poğaça |
|
dipnot
Aşçı
Kayıt: 04.02.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95636
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2014
2,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı kaymak
1 çorba kaşığı yoğurt
120 gram tereyağı
2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
İçi için:
300 gram kıyma
1 adet soğan
Maydanoz
100 gram kaşar peynir rendesi
Tuz, karabiber
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok, hemen unlanmış tezgâhta açıp yuvarlaklar halinde kesin. İçi için rendelenmiş soğanın içine kıymayı ekleyip karıştırın. 5 dakika pişip ocaktan alın. İçine rendelenmiş peynir ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de ekleyip karıştırın. Bu iç harcı ortalarına paylaştırın, kapatıp tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp tepsiyi 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Çıkınca çayın yanında sıcak olarak ikram edin.
|
Kıymalı Poğaça |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108851
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2015
1,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
İçi için:
150 gr. kıyma
4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Hamuru için gereken tüm malzemeyi yoğurun. Kıymayı tereyağında kavurun, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış zeminde açın, bardak yardımıyla yuvarlak kesin. Bir kenarına iç harcı koyup yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.04.2024
|
Kıymalı Poğaça |
|
kale
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc141762
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2019
591 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket maya
2 yumurta
6 bardak un
İçi için:
200 gram kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Üstü için:
Yumurta sarısı
Ilık suyu ve sütü bir kaba dökün. Üzerine mayayı ve toz şekeri döküp karıştırın ve üzerini streç filmle kapatıp üstünün köpüklenmesini bekleyin. Yumurta aklarını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin ve üstünü yine streç filmle kaplayıp mayalanması için 1 saat kadar bekleyin.
Kıymalı iç harcı hazırlamak için soğanları ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Üstüne kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Mayaladığınız hamurdan küçük parçalar alın ve elinizle açıp bu harçtan içine koyup kapatın. Yağlı fırın kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurun birleşim yerlerinin alta gelmesine dikkat edin.
Hamurların üstüne birer kesik atıp yumurta sarısı sürün. Yarım saat kadar beklettikten sonra 200 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak poğaçalarınızın üzerine bir bez örtüp soğumaya bırakın.
|
Kıymalı Poğaça |
|
geri zekariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc151290
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2020
971 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı (içine konulacak)
1 yumurta sarısı (üstüne sürülecek)
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
İçi İçin
250 gr kıyma
1 büyük soğan
Tuz
Karabiber
Hamur malzemelerini derin bir kabın içinde ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ve buzdolabında dinlendirin. Başka bir tencerede soğanla birlikte kıymayı kavurun. Karabiber ve tuzunu ilave ettikten sonra soğumaya bırakın. Elinizle şekil verdiğiniz hamurlara kıyma harcını koyup tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Kıymalı Poğaça |
|
müjgan kahyaoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc151437
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2020
518 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
250 gr tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
İçi için:
100 gr orta yağlı kıyma
1 soğan
1 sivri biber
1 orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kıyma, ince doğranmış sivri biber, rendelenmiş soğan, kabukları soyulup tavla zarı şeklinde doğranmış domatesi bir cam kaseye alıp karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın. Tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unu büyük bir cam kaseye alıp yoğurun. Hamuru 20-30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Parçaları avucunuzun içinde çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına kıymalı harçtan ikişer tatlı kaşığı kadar ekleyip kenarlarını bohça gibi yukarıda birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın. Sıcak veya ılık servis yapın.
|
Kıymalı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159714
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2021
428 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
125 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
İç malzeme için:
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
5 dal maydanoz
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
Susam ve çörekotu
iç harcı için kuş üzümünü yarım saat sıcak suda bekletin. Sıvı yağı bir tavaya alıp ince kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstığı renkleri dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Karıştırarak kavurun. Kuş üzümü, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz katıp ocaktan alın.
Hamuru için yumurta, süt ve tereyağını geniş bir kaba alıp karıştırın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ilave ederek yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Ortasına kıymalı harçtan koyun. Hamurun uçlarını ortada toplayın. Parmaklarınızla bastırarak sıkıştırın ve mekik şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç harç bitene dek işleme devam edin.
Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
|
Kıymalı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159724
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2021
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
250 gram kıyma
1 adet soğan
1'er adet sivri biber ve domates
Yarım demet maydanoz
Tuz
karabiber
Üzeri için:
Çörekotu
Hamur için, eritilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın akı, tuz ve toz şekeri derin bir kaba alıp, iyice karıştırın. Kabartma tozu ve kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ilave edip, tüm malzemeyi iyice yoğurun.
İçi için kıyma ve kıyılmış soğanı bir tavada kavurun. Kıyılmış biber ve kabuğu soyulduktan sonra küp doğranmış domates ekleyip, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
Tavayı ocaktan almaya yakın, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp, soğumaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde açıp, ortasına kıymalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve yuvarlak hale getirin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.
Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
|
Kıymalı Poğaça |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166752
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2022
367 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
300 gr dana kıyması
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Geniş bir kaba yaş maya sütü koyup eritiyoruz. Diğer malzemelerle kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu elimize ve kabımıza yapışmayacak kıvamda hazırlıyoruz ve hamuru bezelere ayırıyoruz. İç malzememizi yani kıymamızı ve soğanları kavuruyoruz. Baharatları ilave edip soğuttuktan sonra maydanozla harmanlıyoruz. Hamurumuzun içine iç harcımızı koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek çatalla şekil veriyoruz. İsteğe göre üstüne susam veya çörek otunu dökebiliriz. 170 derecede 40 dakika fırınlayıp servis ediyoruz.
|
Mayalı Kıymalı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169332
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2022
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Dolgu için:
1 adet kuru soğan
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
150 g kıyma
2 - 3 tutam tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
Hamur için:
4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1 su bardağı yoğurt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
100 g yumuşak margarin
1 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı galeta unu
Soğanı küp şeklinde doğrayıp bir tavaya alın. Üzerine sıvı yağı ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine kıyma ve tuzu ekleyip iyice kavurun. Ocaktan alıp karabiberi ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hızlı maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ, margarin, yumurta akı ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru beklemeden 20 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayıp top haline getirin ve ortasına hafifçe bastırıp çukurlaştırın. Üzerine kıymalı karışımdan bir miktar koyup poğaça şeklinde ikiye katlayarak kapatın. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp mayalanması için 15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarsı sürün, galeta unu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık servis yapın.
|
|