1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı tarhana
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı arpa şehriye
150 gr kıyma
7 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Mercimeğin üzerine 2 su bardağı su konur ve yumuşayana kadar haşlanır. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma ve ince kıyılmış sarımsak katılır, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Salça katılır, bir kaç tur çevrilir. Sonra suyuyla birlikte mercimek, tarhana, soğuk tavuk suyu katılır,karıştırarak bir taşım kaynatılır. Üzerine şehriye ve tuz eklenir. Şehriyeler şişene kadar pişirilir.
|