Hamuru için:
Yarım kg un
Aldığı kadar su
1/4 paket (1 paket 42 gram) yaş maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Üzerine sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı su
İç malzeme için:
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
6 adet küçük boy sivri biber
1 adet parmak sucuk
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Hamur için 1 çay bardağı su, tozşeker ve mayayı geniş bir kaba alıp maya eriyene dek karıştırın. Üzerine unu ekleyin. Azar azar su ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Diğer taraftan iç malzeme için soğan, sivri biber ve domatesi ince kıyın. Sucuğu küp doğrayın. Kıymayı bir tavaya alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine sıvıyağ ve soğan ekleyip, kavurun. Sivri biberi katıp birkaç dakika sote edin. Üzerine salça ve domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sucuk ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Mayalanan hamuru yeniden yoğurun ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi unlayın ve hamuru avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve kenarlarına pide şekli verin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç malzeme bitene dek aynı işleme devam edin. Yumurta sarısı ve suyu çırpıp, pidelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.
|