|
|
Kıymalı Sütlü Patates |
|
Selçuk Tepe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2007
Mesajlar: 35 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc18183
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2007
3,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzeme:
1 kg patates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tane kırmızıbiber
3-4 dal dereotu
Kıymalı harç için:
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 havuç
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Havucun kabuğunu soyup rendeleyin. Dereotunu temizleyip kıyın. Patatesleri bol suyla yıkayıp kabuklarını soyun ve dilimleyip geniş bir tencereye alın. Üzerine süt ve tane kırmızıbiberi ekleyin. Tereyağını küçük parçalara bölüp patateslerin üzerine paylaştırın ve patatesleri diri kıvamda pişirin.
Kıymalı harç için, tencereye sıvıyağı alıp ısıtın. Sırasıyla kıyma, biber salçası, havuç ve sıcak suyu ekleyip pişirin. Bezelyeleri inmesine yakın kıymalı karışıma ekleyip 1-2 dakika daha yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesleri servis tabağına dizin.
Üzerine kıymalı harcı düzgünce yayın. En üst kata da patatesleri dizin. Dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.
|
|
Kıymalı Sütlü Patates Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|