|
|
Kıymalı Tatar Böreği |
 |
GülenAy
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2007
Mesajlar: 22 Şehir: isvec |
Kısa URL: https://ml.md/lc11815
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2007
2,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı Un
1 adet Yumurta
1 çay bardağı Su
1 çay kaşığı Tuz
İçi için;
5 çorba kaşığı Kıyma
1 adet Soğan
1 çorba kaşığı Maydanoz
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
1 kase Yoğurt
2 diş Sarımsak
1 çorba kaşığı Tereyağı
1 çay kaşığı Kırmızıbiber
Bir kapta unu, suyu ve tuzu karıştırıp yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru 30 dk. kadar dinlendirdikten sonra 2 mm. kalınlığında açın. Üç parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. Daha sonra 4-5 cm. eninde küçük küçük kareler oluşturacak şekilde kesin. İçi için soğanı, kıymayla birlikte kavurup baharatları ve ince kıyılmış maydanozları karıştırın, küçük hamurların ortasına bu içten fındık büyüklüğünde koyup hamurları üçgen şeklinde kapatın. Bir tencereye altı bardak su koyup bir yemek kaşığı tuz ve yağı ilave edin. Su kaynadığında hamurları içine atıp 15 dk. kadar pişirin. Pişen hamurları kevgirle süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda yaktığınız biberi döküp servis yapın.
|
|
Kıymalı Tatar Böreği Tarifleri Tatar Yemekleri
|
|