1 tatlı kaşığı tuz kimyon karabiber
250 gr kıyma
250 gr Sana Hamurişi
1 adet soğan
1 çay kaşığı toz şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 çay kaşığı mahlep
500 gr mantar
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı su
1 paket maya
Bir kaba un alınır. Maya, tuz, toz şeker, mahlep konup karıştırılır. Karışımın ortası havuz gibi açılıp yumurta, yoğurt, küçük küçük parçalanmış oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve su eklenip kulak memesinden daha yumuşak bir kıvamda hamur yoğurulur. 1 saat mayalanması için beklenir.bu arada Bir tavada margarin eritilir. Soğan yemeklik doğranıp kavrulur, sivri biber ve kıyma eklenip kavrulmaya devam edilir.mantarda ilave edildikten sonra suyunu çekmesi beklenir. Karabiber kimyon ve tuzuda atılıp soğumaya bırakılır.Hamur mayalandıktan sonra cavizden büyük parçalar alınıp avuç içinde açılır. Hazırlanan iç harçtan konup yuvarlanarak şekil verilir.son olarak yağlanmış tepsiye dizildikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|