200 gram ördek eti
1 çay kaşığı ince kıyılmış zencefil
1 çay kaşığı ince doğranmış kişniş
1 çay kaşığı soya sosu
2 adet yumurta
2 adet patlıcan
Yarım su bardağı susam yağı
1 çay kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı ince kıyılmış zencefil
Süslemek için:
Susam tanesi
Taze soğan
Kıyma haline getirilmiş ördek etini, çok ince kıyılmış zencefille karıştırın. Yumurtaları, ince kıyılmış kişnişi ve soya sosunu ilave edin. İyice yoğurup, küçük köfteler hazırlayın. Köfteleri bambu şişlere geçirin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak kalacak şekilde bekletin. Bu arada küçük küpler halinde kesilmiş patlıcanları susam yağında soteleyin. Bir çay kaşığı soya sosu, su ve bir çay kaşığı ince kıyılmış zencefili ilave edin. Patlıcanlar yumuşayıp, karışım koyu bir renk alıncaya kadar pişirin. Patlıcanlar istenilen kıvama geldiğinde servis tabağına alın. Köfteleri de patlıcanların yanına yerleştirin. Taze soğan ve susam taneleriyle birlikte servis yapın.
|