|
Kızılbacak Otu Kavurması (Bursa) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc89065
Gönderme Tarihi: 09.May.2013
4,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kızılbacak otu
1 orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
50 gr margarin
1 tutam tuz
Otları ayıklayarak sıcak suda iyice yıkayın. Daha sonra ortları bıçakla inece inece doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın. Bir tencereye margarini koyarak soğanları kavurun. Soğanlar diriliklerini kaybettikten sonra otları ilave ederek kavurmaya devam edin. 1 bardak su ile birlikte pirinci ve tuzu tencereye ilave edin. Yaklaşık 45 dk.
pişirin.
Not: Kızılbacak otu Uludağ eteklerinden toplanan bir ottur.
|
|