500 gram kızılcık
5 bardak su
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı yağ
Vanilyalı dondurma
4 adet nane yaprağı
Yıkanmış kızılcıkları ve suyu bir tencereye koyun, kaynatın.
Kızılcıklar iyice yumuşayınca içine toz şekeri ve yağı ilave edin, karıştırın, altını kapatın, soğumaya bırakın.
Hazırlanan kızılcık suyu ılıdıktan sonra, tel süzgeçten geçirerek bir cam kaseye aktarın. Pişmiş kızılcıkları da tahta kaşık yardımıyla süzgeçten geçirin, suyu ile karıştırın.
Soğuyan kızılcık suyunu yayvan bir cam ya da porselen kaba koyun, derin dondurucuya yerleştirin.
İki saat sonra donmaya başlayan kızılcık suyunu bir çatal yardımıyla iyice karıştırın. Bu işlemi birkaç defa tekrarlayın. Sonuçta kristalleşmiş bir görünüm elde edeceksiniz. İşte o zaman granitanız hazır olmuş demektir.
Servis bardağını bir kat granita, bir kat vanilyalı dondurma ekleyerek hazırlayın. İsterseniz nane yaprağı ya da taze böğüntlen gibi meyvelerle süsleyin.
Servisten 10-15 dakika önce hazırlarsanız kaşık yerine, geniş bir pipetle servis edin.
|