Malatya Valiliği
Kızılcıklar yıkanır ve süzülür.
Diğer taraftan, süzdürülen kızılcığın bir buçuk katı kadar şeker, tencereye koyulur.
Üzerini bir parmak geçinceye kadar su ilave edilerek orta kıvamda şurup hazırlanır.
Orta kıvam şurup, şerbetin kaynamaya başlamasından sonra 8-10 dakika daha kaynatılması ile olur.
Hazırlanan şuruba süzgeçteki meyveler boşaltılır.
Kızılcıkların kabukları patlayıncaya kadar pişirilir.
İçerisine limon tuzu veya limon suyu koyularak 3-5 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır ve leğenlere boşaltılır.
Üzerine tülbent gerilerek güneşte olgunlaştırılır.
Cam kavanozlarda muhafaza edilir.
Not: Kızılcık pelverdesi, bahçe meyvelerinin olgunlaştığı dönemde yapılır. Kışın, yemeklerin yanında yenir veya su ile ezilerek içilir. Reçelin koyu şekilde hazırlanmışıdır.
|