50 g kızılcık
4 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı süzme bal
bir tutam tuz
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 kırmızı elma (çekirdekli bölümleri çıkarılıp, iri parçalar halinde doğranmış)
300 g çekirdeksiz yeşil üzüm (her biri boylamasına 2'ye kesilmiş)
1 limonun suyu
1 göbek (ya da yeşil) salata (yıkanıp, kurulanmış)
Kızılcıklar, sirke ve balı küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, kızılcıklar iyice yumuşayıncaya ve bal koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir kenarda ılındırdıktan sonra, blendıra aktararak püre haline getirin. Püreyi tel süzgeçten bir kâseye geçirip, bir kenarda oda sıcaklığına inene kadar bekletin.
Tuzu ve ayçiçek yağını püreye katıp, karıştırın. Elmaları ve üzümleri bir kâsede limon suyuyla karıştırın. Salata yapraklarını 8 servis tabağına döşeyip, kâsedeki meyvaları kaşıkla üstlerine yerleştirin. Öbür kâsedeki kızılcık püresini dekaşıkla meyvaların üscüne bölüştürüp, servis yapın.
|