|
|
KLASİK TAVUK SUYU |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc73562
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
2,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg.lık bir tavuk
3 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr. kuşbaşı sığır eti
2 adet havuç
1 adet pırasa
2 litre su
tuz
1 yumurta akı
Tavuğu bol suda yıkayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve bütün tavuğu bu yağda 10 dakika çevirerek kızartın. Havucu ve pırasayı halka halka kesin. Suyu büyük bir tencerede kaynatın. Tuzlayın. Tavuğu, eti ve sebzeleri suya atın ve bir saat pişirin. Tavuğu sudan çıkarın. Tavuğu istediğiniz bir yemekte kullanın. Yumurta akını 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın. Et suyuna karıştırın. Et suyunu biraz soğutun. Tülbentten geçirerek süzün. Sonra tekrar ısıtıp servis yapın.
Not: Tavuk suyunu çeşitli iç malzeme ile birlikte pişirdikten sonra bir yumurta sarısı ile terbiye yaparak, daha da lezzetlendirebilirsiniz. Yumurta sarısı ile biraz limon suyunu karıştırın ve ılık çorbaya karıştırarak katın. Sonra çorbayı ısıtabilirsiniz.
|
|
KLASİK TAVUK SUYU Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|