Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alabalık Tarifleri > Kleopatra Gretan (1 adet - 3,751 defa bakıldı)

Kleopatra Gretan


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kleopatra Gretan

günce
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc33921
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2009
2,243 defa indirildi / yazdırıldı




Levrek, kefal gibi balıklardan

1250-1500 gram balık
20 gram tereyağı ya da margarin
3 bardak su
1 havuç
1 soğan
1/2 kereviz kökü
1 maydanoz kökü
4 defne yaprağı
Tuz
SALÇASI:
60 gram tereyağı ya da margarin (3 çorba kaşığı)
1/2 kahve fincanı su
20 gram tereyağı ya da margarin (1 çorba kaşığı)
12 gram un (1/2 kahve fincanı)
1 bardak balık kemiklerinin piştiği su
1 yumurta sarısı

1 Aşağı yukarı 1250 - 1500 gram ağırlığındaki tek bir adet levrek ya da kefalın her iki tarafındaki etleri balığın uzunluğuna doğru ortasındaki kaim kılçık hizasından keserek filetoyu çıkardıktan sonra, çıkarılan bu etlerin alt, yani kuyruk kısmından etle deriyi bıçakla hafifçe birbirlerinden ayırmalı, sonra da bıçağın yüzünü deri kısmına doğru hafifçe meylettirmek suretiyle yürüterek deriyi yüzmeli, sonra da yüzülen her parçayı enliğine ikiye, sonra da uzunluğuna üçe kesmek suretiyle etleri 3 - 4 santim eninde ve 12 - 15 santim uzunluğunda 12 uzun parçaya ayırmalı, sonra da her uzun parça eti muska katlar gibi bir kez katlayarak bunlara birer üçgen şekli verdirmeli ve içi 1 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile yağlanmış bir tepsiye sıralamalı ve bir tarafa bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan başka bir kaba, 3 bardak su, 1 havuç, 1 soğan, yarım baş kereviz kökü ve 1 maydanoz kökü, 4 adet defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı tuz ile balığın arta kalan baş, kuyruk ve kemiklerini ilâve etmeli ve kapaksız olarak 30 dakika haşladıktan sonra suyu kullanmak üzere bir kaba süzmelidir. Süzülen su aşağı yukarı 1.1/4 bardak gelmelidir, fazla ise bir süre kaynatarak azaltmasını sağlamalıdır.
3 Sonra, tepsideki üçgen şeklindeki balıklara; süzülen balık suyunun üçte birini ilâve etmeli ve tepsiyi orta kuvvette fırına sürerek balıkları 25 dakika pişirmeli, sonra da balıkları tepsiden bir tabağa alarak, bir tarafa bırakmalı ve tepsideki balıkları pişirdiğimiz suyu da kalan balık suyuna ilâve etmeli, sonradan kullanmak üzere bunu da bir tarafa bırakmalıdır. (Balık suyunun tam 1 bardak gelmesi gerekir.)
4 Sonra küçükçe bir kaba 1 adet yumurta sarısı ile yarım kahve fincanı su koyduktan sonra, az ateş üstünde yumurtayı durmadan ve hızlıca vurmak suretiyle beş dakika pişirmeli, sonra buna fındık büyüklüğünde parçalara ayrılmış tereyağı ya da margarin katmak ve her karışta da iyice karıştırmak suretiyle sulu yumurtayı da bir tarafa bırakmalıdır.
5 Sonra yine başka bir kaba, kalan 1 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile bir çeyrek kahve fincanı un koyarak, 2 dakika kadar kavurmalı, sonra buna önce 1 bardak balık suyunu katarak salçada düğün çorbası kıvamında bir koyuluk oluşuncaya kadar karıştırmak suretiyle pişirmeli, sonra da buna azar azar olmak üzere bir tarafa bırakmış olduğumuz tereyağlı yumurtayı ilâve ederek, birkaç kez daha karıştırdıktan sonra salçayı ateşten almalıdır.
6 Sonra elde edilen bu salçayı; pişirmiş ve servis tabağına alarak bir tarafa bırakmış olduğumuz üçgen şeklindeki balıkların üstlerine dökmeli, sonra da tabağı ateşi üstten verilmiş kızgınca fırına sürerek salçada hafif bir pembelik meydana gelinceye kadar aşağı yukarı 15 dakika kızartmalı ve tabağiyle servis yapmalıdır.






Kleopatra Gretan Tarifleri Alabalık Tarifleri



(1 adet Kleopatra Gretan 3,751 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort